Witam Was wszystkich serdecznie :)) dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami moim nowym pomysłem a mianowicie postami "Na talerzu" :)) co jakiś czas będziemy brali pod uwagę właściwości lecznicze różnych owoców, warzyw, przypraw itp, które możemy znaleźć w swojej kuchni :)) dzisiaj Na talerzu naszym gościem będzie papryka chili :))
Jest ona naturalnym środkiem przeciwbólowym, przeciwzapalnym, wspomaga układ krążenia i ma dobry wpływ na układ pokarmowy. Przynosi ulgę w przeziębieniach ale także im zapobiega...ale co ciekawsze: działa antyrakowo. To wszystko zasługa zawartej w papryce chili kapsaicynie. Otóż okazuje się, że kapsaicyna, gdy dostaje się do organizmu poszukuje komórek rakowych a gdy je znajdzie, zabija mitochondria, które są odpowiedzialne za podział i rozrost komórek. Kapsaicyna niszczy każdy rodzaj nowotworu, bez względu na to jaką część ciała zaatakował nowotwór. Aby organizm przyswoił zawartą w papryce kapsaicynę należy popijać ją mlekiem lub alkoholem, nie należy popijać jej wodą!!
A co powiecie na czekoladę na gorąco z dodatkiem papryki chilli?? ;> przepis znajdziecie na KWESTIA SMAKU ;))
To tyle na dziś ;)) a jak Wy zapatrujecie się na paprykę chili?? ;> jeżeli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej zapraszam na dietaWarzywnoOwocowa.pl ;))
Chciałabym jeszcze podziękować mojemu chłopakowi, bo od niego usłyszałam o właściwościach leczniczych kapsaicyny zawartej w papryce chili ;)) jak widać drogie panie...od naszych mężczyzn też możemy się dowiedzieć czegoś ciekawego ;))
Pozdrawiam i do jutra ;))
~N
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za każdy szczery komentarz :))
Jeżeli coś Ci się nie podoba to miej tyle odwagi by się pod tym podpisać. W przeciwnym razie daruj sobie, bo takie komentarze będą usuwane ;))
Komentarze ubliżające autorowi bloga lub jego czytelnikom również będą usuwane.
Nie toleruję obs=obs, kom=kom.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego czytania ;))